UEFA legt Barça-Chelsea onder de loep

1 november 2006, 17:16

Het duel tussen Barcelona en Chelsea krijgt mogelijk een staartje. De UEFA overweegt om een onderzoek te starten naar aanleiding van het gedrag van beide teams. Liefst zes Chelsea-spelers gingen tijdens het duel in Camp Nou op de bon, terwijl Barça-coach Frank Rijkaard zich na afloop agressief zou hebben gedragen tegen het arbitrale kwartet.

Chelsea kan vermoedelijk in ieder geval een boete tegemoet zien. De reglementen van de UEFA schrijven immers voor dat teams gestraft worden als meer dan vijf spelers in eenzelfde wedstrijd een gele kaart ontvangen. De zes prenten voor de Londense club (Lampard, Robben, Ashley Cole, Joe Cole, Terry en Essien) zijn bij de UEFA dan ook in het verkeerde keelgat geschoten. 

Ook Barcelona moet vrezen voor een straf. De UEFA wil immers hard optreden tegen agressie of geweld jegens de scheidsrechter. Zowel spelers van Barcelona als trainer Frank Rijkaard maakte zich hier echter schuldig aan. De kans is groot dat de UEFA hierdoor straffen uit zal delen, vooral om een voorbeeld te stellen.

Toch wil de UEFA niet op de zaken vooruit lopen. "We hebben het verslag van onze mensen ter plekke nog niet binnen. Zodra dat het geval is, gaan we kijken of er aanleiding is om een onderzoek te starten", aldus woordvoerder William Gaillard.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen