Beslissing Afellay wél bindend

2 november 2006, 09:39

Als Ibrahim Afellay over twee weken meespeelt in het oefenduel met Engeland, kan hij nooit meer uitkomen voor de nationale ploeg van Marokko. Dat maakte PSV donderdag via haar website bekend. Aanvankelijk werd gedacht dat het oefenduel nog niet bindend zou zijn, maar omdat Afellay ook al voor Jong Oranje speelde is dat wél het geval. 

Als een speler al uitgekomen is voor een vertegenwoordigend jeugdelftal, is de eerste de beste interland voor het A-elftal direct bindend. Dat is ongetwijfeld een tegenvaller voor Afellay, die graag nog wat langer over zijn keuze na wil denken. "Ik weet het nu nog niet. Echt niet. Dit is heel moeilijk voor me. Ik vind het een enorme eer dat ik opgeroepen ben, maar aan de andere kant had ik het liefst nog even willen wachten met deze beslissing", liet hij dinsdag weten tegenover FCUpdate.nl.

Of hij daadwerkelijk voor Nederland zal kiezen, valt te betwijfelen. In hetzelfde interview liet hij zich immers ontvallen dat hij zich 'ene Marokkaan in hart en nieren' voelt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen