Engeland maakt werk van WK 2018

2 november 2006, 12:05

Als Nederland en België besluiten om een gooi te doen naar de organisatie van het WK 2018, krijgt het concurrentie van Engeland. De Engelse overheid staat op het punt om zich achter de plannen van Richard Caborn, de minister van Sport, te scharen. Caborn maakt zich al lange tijd sterk voor de organisatie van het WK.

Caborn zelf twijfelt er niet aan dat de overheid binnen enkele dagen officieel haar steun zal uitspreken voor het plan. "Dat gaat absoluut gebeuren", zegt de optimistische minister tegen BBC Radio 4. 

Dit optimisme van Caborn is ongetwijfeld ook veroorzaakt door uitlatingen van Brian Barwick, de voorzitter van de Engelse voetbalbond. "We zouden het toernooi heel graag organiseren", stelt hij in hetzelfde radioprogramma.

"Als het WK in 2018 naar Europa komt, gaan we er voor", gaat Barwick verder. "We hoeven nu nog niets te beslissen, maar het is goed om alvast de plussen en de minnen tegenover elkaar te zetten. We hebben in het verleden vaker een gooi gedaan naar een dergelijk groot evenement en we zullen kijken wat we in die situaties goed en fout gedaan hebben."

De laatste keer dat Engeland een WK voetbal organiseerde, was in 1966. Het gastland zelf ging toen met de wereldtitel aan de haal. Dertig jaar later, in 1996, was het land bovendien gastheer van het Europees kampioenschap.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen