Newcastle-manager Roeder enthousiast over Krul

3 november 2006, 09:49

Na afloop van het UEFA Cup-duel tussen Palermo en Newcastle United was een pas 18-jarige Nederlander hét onderwerp van gesprek. De jonge Tim Krul debuteerde tussen de palen bij de Magpies en presteerde uitstekend. Mede dankzij enkele fraaie reflexen van de Nederlander won Newcastle met 0-1.

De 18-jarige Krul werd vorig jaar door Newcastle weggeplukt bij ADO Den Haag en heeft in Engeland veel progressie geboekt. Tegen Palermo liet hij zien dat hij misschien wel het grootste Nederlandse keeperstalent is. Hij rijgde de knappe reddingen aaneen en hield zijn ploeg hoogstpersoonlijk op de been. 

{image[247962][right-half][]}Manager Glenn Roeder was dan ook bijzonder tevreden over het optreden van zijn sluitpost. "Ik heb altijd geweten dat Tim het in zich had om zo goed te keepen. Dat hij niet nerveus was, verbaasde me niet. Tim is een heel volwassen jongen, hij is sterk en heel veel zelfvertrouwen", aldus de manager van Newcastle. 

Roeder voegde er aan toe dat Krul de mogelijkheden heeft om snel uit te groeien tot de absolute nummer één onder de lat bij Newcastle United.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen