Scorende doelman Amelia: "Vroeger was ik spits"

3 november 2006, 10:43

Wat Heracles-doelman Martin Pieckenhagen vorig seizoen deed tegen AZ, lukte Marco Amelia donderdagavond ook: als doelman scoren in de slotminuut. De keeper van Livorno bepaalde met een rake kopstoot de eindstand van het UEFA Cup-duel tussen Partizan Belgrado en Livorno op 1-1.

Lange tijd keek Livorno tegen een 1-0 achterstand aan, waarna Amelia in de slotfase besloot om zijn ploeggenoten een handje te helpen. Hij ging, tot onbegrip van zijn ploeggenoten, mee naar voren bij een hoekschop. "Sommige teamgenoten zeiden dat ik terug mijn doel in moest, maar ik luisterde niet", vertelt Amelia, die tijdens het WK derde doelman van Italië was. "Ik volgde mijn gevoel, ik wilde mijn team helpen om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen."

Dat bleek een goed idee. Amelia koos positie, zag de hoekschop aankomen en kopte feilloos raak. "Het is al de tweede keer dat me zoiets lukt. Vorig seizoen hielp ik mijn teamgenoot Galante in de competitie aan de gelijkmaker en nu scoorde ik zelf. Hoe het komt dat ik goed kan koppen? Ik train er veel op. En vroeger, als klein jongetje, was ik een spits", lacht hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen