"Manucharyan past heel goed bij dit Ajax"

3 november 2006, 13:48

In een duel dat amper de moeite waard was, was er donderdag in de ArenA één lichtpunt: Edgar Manucharyan. Niet zozeer zijn doelpunt, maar vooral het feit dat de Armeniër eindelijk weer eens lekker meedeed zorgde voor veel tevreden gezichten. Sinds zijn komst wordt hij immers achtervolgd blessures, maar nu is hij klaar om de Ajax-fans te laten zien wat hij kan. FCUpdate.nl sprak met een aantal betrokkenen, waaronder de Armeniër zelf. "Edgar heeft specifieke kwaliteiten die we bij Ajax goed kunnen gebruiken", zegt assistent-trainer Hennie Spijkerman.

De eerste wedstrijd van Edgar Manucharyan voor Ajax is voorlopig misschien wel symbolisch voor zijn verblijf in Amsterdam. De Armeniër mocht in december 2004 op 17-jarige leeftijd meedoen in het oefenduel met FC Barcelona. Hij liet hierin een prima indruk achter, maar viel na een kwartier alweer geblesseerd uit. Ajax herkende het talent van de aanvaller echter direct en gaf hem een nieuwe kans. Deze kans greep Manucharyan met beide handen aan en in april 2005 zette hij zijn handtekening onder een driejarig contract bij Ajax.

"Edgar heeft het ontzettend moeilijk gehad", zegt teamgenoot Urby Emanuelson over de Armeniër. "Gelukkig is hij nu op de weg terug, daar zijn we allemaal heel blij mee. Voor het grote publiek is hij misschien nog een onbekende, maar wij weten wat hij kan. Daarom zijn we heel blij voor hem dat hij nu eindelijk weer mee kon doen en prompt ook scoorde."

Ook assistent-trainer Hennie Spijkerman is vol lof over de Armeniër. "Hij is een jonge met heel specifieke kwaliteiten. Hij is snel en heeft een goede trap. Eigenlijk past hij heel goed bij dit Ajax. Je hebt soms van die wedstrijden die echt om een type-Manucharyan vragen. Het is dan prettig als hij, zoals tegen Austria, laat zien wat je hoopt. Dat is goed voor hem en goed voor Ajax."

Snel, een goede trap, een echte buitenspeler: dat klinkt als een echte Ajax-voetballer. Dat klopt wel, vindt Manucharyan. "Ik pas bij deze ploeg, de manier waarop Ajax speelt sluit goed aan bij de manier waarop ik voetbal. De trainer geeft me bovendien een heel goed gevoel, mede dankzij hem en mijn medespelers voel ik me thuis in Amsterdam. Ik heb de laatste weken veel in het krachthonk gezeten en ben nu fysiek een stuk beter dan een jaar geleden. Ik ben goed in vorm en dat wil ik de Ajax-fans graag laten zien", zegt de 19-jarige.

Zijn doelpunt tegen Austria Wien ziet Manucharyan dan ook als een eerste stap in de goede richting. "Het is natuurlijk altijd lekker om te scoren, maar dit was een bijzonder doelpunt. Het is een soort beloning voor het harde werk dat ik tijdens mijn herstelperiode verzet heb. Bovendien zat mijn vader op de tribune. Hij zal ongetwijfeld heel trots geweest zijn", zegt hij stralend.

Door: Roland Mather

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen