Stam heeft plezier bij Ajax hervonden

Ger
4 november 2006, 12:38

Jaap Stam is tevreden over zijn verrassende overstap van AC Milan naar Ajax. Binnen korte tijd groeide de oud-international uit tot een steunpilaar in het elftal van trainer Henk ten Cate. "Het is heerlijk om terug te zijn", aldus Stam in het AD.

Na vijf seizoenen in de Serie A vond de verdediger het mooi geweest. "Ik verlangde echt terug naar Nederland. Bij Milan heb ik aangegeven dat ik koste wat kost weg wilde. Ondanks dat ik nog een contract had voor een jaar, stelden ze zich gelukkig soepel op." 

In Italië was Stam met zijn gezin vooral op zichzelf aangewezen. "Zomaar bij iemand binnenlopen voor een kop koffie, zulke dingen heb ik echt gemist. Slap ouwehoeren met vrienden, gewoon in het Nederlands, dat kan nu weer. Op het veld heeft dat duidelijk tot meer plezier geleid."

Stam heeft zich bij Ajax opgeworpen als de leider van het elftal. Hij vindt, in tegenstelling tot Pierre van Hooijdonk, dat er niets mis is met de instelling van de jonge generatie. "De meeste jongens zijn niet anders dan zoals ik was op die leeftijd. Er is niets mis met de mentaliteit van deze generatie, vind ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen