Pijpers met Astana kampioen van Kazachstan

Ger
4 november 2006, 15:14

Arno Pijpers heeft in zijn eerste seizoen bij FC Astana de nationale titel van Kazachstan veroverd. "Voor alles en iedereen was de landstitel in mijn eerste jaar een verrassing", aldus de Nederlandse oefenmeester in het AD.

"Zelfs het bestuur en de spelers zelf hadden in het begin twijfels over mijn aanpak. De ontlading was groot. De spelers zagen me nu in een andere rol. Ze beschouwen me als een strenge trainer die altijd hamert op discipline, maar ontdekten die avond dat ik ook een vrolijke, ontspannen kant heb."

Pijpers merkt dat niet iedereen in Kazachstan hem de landstitel gunt. 'Bij de jongere trainers merk ik dat ze bewondering en respect hebben voor wat de afgelopen maanden in Astana is gepresteerd. De oudere trainers zijn jaloers. Die vinden het maar niks dat zo'n vreemde snuiter uit Nederland met een afwijkende aanpak kampioen wordt. Dat heeft bij die groep kwaad bloed gezet.'

Pijpers is naast trainer van Astana ook bondscoach van Kazachstan. Vorig jaar december stapte hij op bij FC Utrecht., waar hij werkzaam was als technisch manager.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen