Capello vindt Ronaldo nog altijd te zwaar

4 november 2006, 19:42

Fabio Capello is nog altijd niet tevreden over het gewicht van Ronaldo. Volgens de oefenmeester van Real Madrid moet de Braziliaanse aanvaller nog steeds een aantal kilo kwijt zien te raken om zijn streefgewicht te bereiken. 

Dat liet Capello zaterdag weten, als reactie op de uitlatingen van Ronaldo eerder deze week. De Braziliaan liet destijds weten dat hij zichzelf topfit en afgetraind vindt en dat hij niet snapt waarom Capello hem steeds op de bank zet.

"Ronaldo heeft ook al flink wat kilo's ingeleverd, maar er moet nog wat meer af voor hij kan terugkeren als spits zoals iedereen hem kent", zegt Capello over de zwaarlijvige aanvaller. "Qua fitheid heeft hij al een acceptabel niveau bereikt, maar het kan nog beter. Maargoed, hij werkt hard om op gewicht en in vorm te komen."

De reden dat Ronaldo voorlopig genoegen moet nemen met een plaats op de bank, is volgens Capello simpel. "Als een speler nog niet in goede doen is, speelt hij niet. Iedereen denkt er goed uit te zien als ze 's morgens in de spiegel kijken. Maar ik kijk hoe ze tijdens de training presteren", aldus de oefenmeester.

"Ronaldo zal aan zijn wedstrijden komen, maar hij moet eerst helemaal fit worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen