Groningen sluit Suárez in de armen

Ger
5 november 2006, 10:00

Tegen Roda JC bewees Luis Suárez zaterdagavond opnieuw dat Groningen beschikt over een groeibriljant. De Uruguayaanse aanvaller was bij vlagen ongrijpbaar en loodste zijn ploeg met een doelpunt in blessuretijd naar de winst (2-1). "Als het mogelijk is ga ik voor de actie", zegt Suarez tegen FCUpdate.nl.

Na afloop van de veelbewogen wedstrijd geniet Suárez in de spelerstunnel van de Euroborg nog na. "Ik heb er geen woorden voor", laat de 19-jarige spits weten met een grote lach. "Het is fantastisch om vanuit een achterstand terug te knokken. Ik begrijp dat ik door de winnende treffer de aandacht krijg, maar de hele ploeg heeft het goed gedaan."

Een maand geleden was Suárez ook al de gevierde man bij de noordelingen. Met twee late treffers bezorgde hij zijn ploeg de zege tegen Vitesse. "Die overwinning was ook mooi, maar in dit duel was ik nog beter. Dat ik trouwens een gele kaart kreeg omdat ik mijn shirt uittrok na het doelpunt, maakt me niet uit. Het was een moment van emotie. Zoiets hou je niet tegen."

Volgens de Uruguayaan, die deze zomer overkwam van Nacional uit Montevideo, vormt hij in de voorhoede een goed duo met Erik Nevland. "Al geruime tijd bewijst Erik een uitstekende spits te zijn. Onze samenwerking verloopt steeds beter. Het kan de komende tijd alleen nog maar groeien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen