Van Gaal: "Mendes da Silva past in dit Oranje"

6 november 2006, 12:00

Vorig seizoen balanceerde hij met NAC Breda nog op de rand van de eerste divisie, maar inmiddels heeft David Mendes da Silva de voetbalwereld aan zijn voeten liggen. De multifunctionele middenvelder is uitgegroeid tot een vaste waarde in het succesvolle elftal van AZ en behoort bovendien tot de voorselectie van het Nederlands elftal. FCUpdate.nl sprak met Mendes en zijn trainer Louis van Gaal. "Bij AZ laat ik zien wat ik kan", aldus de Rotterdammer.

Het was me de voorselectie wel, die bondscoach Marco van Basten vorige week vrijgaf. De bondscoach had een handvol verrassingen in petto, waaronder de aanwezigheid van David Mendes da Silva. De 24-jarige AZ'er werd de afgelopen jaren altijd al gezien als een groot talent, maar wist nooit echt door te breken. Pas dit seizoen lijkt de Rotterdammer zijn belofte in te lossen. Soms als verdediger, soms als centrale middenvelder en soms als rechtshalf levert hij wekelijks zijn bijdrage aan het succes van AZ. Maar wat voor voetballer is hij nu eigenlijk?

Verdediger of middenvelder, feit blijft dat Mendes da Silva zich de laatste maanden sensationeel ontwikkeld heeft. De overstap van degradatievoetbal bij NAC naar topvoetbal bij AZ verloopt ogenschijnlijk moeiteloos. "Ik voel me goed bij AZ", benadrukt hij. "Vorig seizoen had ik misschien ook al in me wat ik nu laat zien, maar toen kwam het er niet uit. In het aanvallende systeem van AZ kom ik goed tot mijn recht. Vorig seizoen voetbalde ik nog voor lijfsbehoud tegen TOP Oss en nu zit ik bij Oranje. Tsja, het is wel heel snel gegaan. Mooi toch", zegt hij grijzend.

Voor AZ-trainer Louis van Gaal kwam het niet als een verrassing dat Mendes da Silva opgenomen was in de voorselectie van Oranje. "Hij is multifunctioneel, atletisch, heeft spelinzicht en is goed in de passing", somt hij de kwaliteiten van zijn speler op. "In de voorbereiding vond ik hem al mijn beste speler, dat heb ik hem ook gezegd. Als je naar de rest van de Oranje-selectie kijkt, hoort David er thuis."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen