Beckenbauer wil buitenlanders per team beperken

7 november 2006, 18:39

Als het aan Franz Beckenbauer ligt, krijgen clubteams een meer nationale uitstraling. De preses van Bayern München wil dat er in de toekomst een regeling komt om het aantal buitenlandse spelers per team te beperken. Als het aan Beckenbauer ligt, mogen er in het vervolg slechts maximaal vijf buitenlanders per ploeg in het veld staan.

"Een groot aantal buitenlanders in een elftal gaat ten koste van het voetbal", vindt Beckenbauer. "De nationale, karakteristieke sfeer verdwijnt, omdat buitenlanders het voetbal op een andere manier beleven. Niet alleen het voetbal zelf, maar ook de sfeer in de kleedkamer is volledig anders."

"Iedereen kan zien wat er nu in Hamburg gebeurt. Er zijn te veel buitenlanders, de supporters kunnen zich niet meer identificeren met het elftal. Dat is een slechte zaak", gaat de wereldkampioen van 1974 en 1990 verder. "Echte clubliefde zie je nog maar zelden en dat is natuurlijk erg jammer."

Beckenbauer lijkt met zijn plan op weinig steun te kunnen rekenen. Zelfs Felix Magath, de trainer van Beckenbauers Bayern München, schiet het idee af. "Ik ben tegen dit soort reglementen, concurrentie is juist goed voor de sport."

Bron: Bild Zeitung

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen