Erwin Koeman: "Provoceren soms noodzakelijk"

8 november 2006, 14:18

Het gaat goed met Feyenoord. De ploeg pakte negen punten uit de laatste drie competitieduels en er is duidelijk een stijgende lijn te herkennen in het spel van de Rotterdamse club. Toch zijn er nog voldoende verbeterpunten, weet trainer Erwin Koeman. "We zijn soms nog te naïef."

Koeman blikte, aan de vooravond van het bekerduel tegen RKC, nog eens terug op de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse (2-1). De oefenmeester had zich er aan gestoord dat sommige spelers in de slotfase onnodig balverlies leden. Koeman noemde Stein Huysegems als voorbeeld hiervan. De Belg zou, in plaats van de 2-1 te koesteren, te vaak een moeilijke oplossing hebben gekozen. Dat moet eruit, vindt Koeman.

"Op dat soort momenten moet je wel eens provocerend zijn aan de bal en bij de cornervlag bijvoorbeeld de bal afhouden. Alle grote teams doen dat, zelfs veel kleine ploegen. De ploeg moet zich bewust zijn van de klok en op zo'n moment dus niet gaan jagen op de 3-1. Daar zijn ze soms te naïef in", aldus de trainer. 

Na drie zeges op rij waakt Koeman er voor dat zijn spelers gaan denken dat het lek nu helemaal boven is. "Jongens moeten niet gaan denken dat het vanzelf gaat, nu we drie keer op rij hebben gewonnen. Dat kan ik me overigens ook niet voorstellen, we weten allemaal hoe we ervoor staan. De wedstrijd tegen RKC is erg belangrijk, dat moet iedereen zich beseffen."

Bron: Feyenoord.nl

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen