Advocaat krijgt top drie in vizier

Ger
8 november 2006, 20:36

Dick Advocaat mag nog hopen op een eindklassering in de top drie met Zenit St. Petersburg. De ploeg van de oud-bondscoach van Oranje won woensdag met 2-1 van laagvlieger Torpedo. Concurrent Lokomotiv ging onderuit bij Tom Tomsk (3-1).

Voor Zenit scoorden Andrej Arsjavin (strafschop) en Lee Ho. Alleen Pavel Mamajev kon daar iets tegenover stellen. Zenit blijft met 46 punten vierde op de ranglijst, maar de achterstand op Lokomotiv is met nog twee duels te gaan slechts één punt.

Advocaat kon tegen Torpedo beschikken over Fernando Ricksen. De van Glasgow Rangers overgenomen middenvelder kreeg het zondag tijdens het veelbesproken duel met koploper CSKA (1-0 verlies) aan de stok met de Braziliaan Vagner Love. De tuchtcommissie beslist donderdag pas over eventuele schorsing.

Behalve in het veld met Ricksen, liepen de gemoederen ook aan de zijlijn hoog op. Assistent-trainer Cor Pot kreeg een schorsing van twee wedstrijden wegens het maken van suggestieve gebaren naar de arbiter plus een boete van 100.000 roebel. Advocaat moet 30.000 roebel betalen omdat hij buiten zijn vak kwam.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen