Voormalig PSV-talent Maaroufi geniet bij Inter

Koen Freriks
9 november 2006, 18:37

Onlangs maakte voormalig PSV-jeugdspeler Ibrahim Maaroufi zijn debuut bij Internazionale. Het jonge talent mocht aantreden in het competitieduel met Livorno. De middenvelder is verbaasd over zijn snelle debuut.

"Ik had verwacht dat ik dit seizoen eens een kans zou krijgen", vertelt hij in het Gazet van Antwerpen. "Want trainer Roberto Mancini houdt van jonge spelers. Kijk naar Obafemi Martins  die onder hem doorgebroken is. Alleen ik had niet verwacht dat het zo snel zou gebeuren."

De Italiaanes topclub kwam Maaroufi op het spoor op een jeugdtoernooi in Frankrijk, waar PSV ook aan deelnam. "Ze hebben mij nadien enkele keren gescout en even later contacteerden ze mijn vader. Als Inter Milaan belt, dan ga je."

De pas 17-jarige speelde jarenlang voor diverse jeugdteams van de Eindhovenaren. "Op mijn zesde jaar begon ik te voetballen bij Anderlecht, maar op mijn elfde kwam er een aanbieding van PSV. Ik koos voor Eindhoven omdat de Nederlandse jeugdopleiding beter aangeschreven staat dan de Belgische. Ik heb er geen spijt van, ik heb veel geleerd in Nederland. Vorig seizoen kreeg ik nog aanwijzingen van Timmy Simons en Philip Cocu."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen