PSV draait warm voor topper tegen Ajax

9 november 2006, 21:45

Op papier was de bekerwedstrijd in Arnhem voor PSV een lastige klus, maar in praktijk bleek Vitesse niets meer dan een ideale tegenstander om warm te draaien voor de topper tegen Ajax, komend weekend. De mannen van trainer Ronald Koeman bleken veel te sterk voor het kwakkelende Vitesse en kwamen via Kone en Culina binnen een half uur op een geruststellende voorsprong. Na de pauze bepaalden Farfan en Simons de eindstand op 0-4.

Vitesse-trainer Aad de Mos bleek, voorafgaand aan het duel in het matig gevulde (9.000) Gelredome, al realistisch. "Dit soort wedstrijden tegen PSV verliezen we negen van de tien keer", wist de oefenmeester. De Mos wist donders goed dat er in deze fase van de competitie geen maat staat op PSV. De Eindhovenaren denderen over iedere tegenstander heen, van RKC tot Galatasaray en van Feyenoord tot Bordeaux. Na de nederlaag tegen FC Twente op de tweede speeldag ontwikkelde PSV zich tot een goed geoliede voetbalmachine, die misschien af en toe hapert maar nooit op tilt slaat.

Twee snelle uitbraken via Arouna Koné leverden twee doelpunten op. Eerst passeerde de Ivoriaan doelman Wapenaar met een diagonaal schot, waarna hij even later Jason Culina bediende. De Australiër had alle tijd en ruimte om de bal aan te nemen, weg te draaien en Wapenaar in de korte hoek te passeren. Deze tussenstand was tegen de verhouding in, maar dat is bij PSV wel vaker het geval. Dat is ook geen toeval, want de ploeg houdt er van om de tegenstander het gevoel te geven dat het lekker in de wedstrijd zit. PSV weet immers dat het toch wel scoort. En wint.

Erg veel aanknopingspunten vonden de Arnhemmers overigens niet. Het elftal lijkt simpelweg kwaliteit en homogeniteit te missen. Aanvoerder Janssen en topscorer Lazovic staan garant voor kwaliteit, maar de rest van het elftal loopt enigszins met de ziel onder de arm. Alleen de invalbeurt van Mads Junker was hoopgevend. De Deen heeft onder Aad de Mos zijn basisplaats verloren, maar bewees tegen PSV dat hij absoluut goed genoeg is voor dit elftal.

Ronald Koeman, die als trainer bij Vitesse debuteerde in het betaald voetbal, zag het allemaal tevreden toe. Een simpele overwinning, geen overmatige inspanningen, drie prima goals en geen blessures: PSV beleefde in Arnhem op alle fronten een ideale generale repetitie voor het duel met Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen