Ronald Koeman: "Play-offs belachelijk idee"

Ger
10 november 2006, 16:28

Ronald Koeman heeft zich duidelijk uitgesproken tegen de huidige opzet van de eredivisie, met als seizoensslot de play-offs. "Ik vind het een belachelijk idee", aldus de oefenmeester van PSV.

"Ik ben er echt zwaar op tegen", gaat Koeman verder. "Nu kan het zo zijn dat de nummer twee van de competitie, die 25 punten voorsprong heeft op de nummer vijf, door een slechte dag de Champions League kan missen." Koeman was ten tijde van de beslissing over de nieuwe competitieopzet trainer bij Ajax.

Technisch directeur Louis van Gaal, nu trainer bij AZ, was het eens met de verandering van de competitie. "Hij vond het een fantastisch idee. Nou, dat heeft hij vorig seizoen gemerkt. Het is echt waanzin. Ik ben vorig seizoen bij Ajax-Feyenoord en Feyenoord-Ajax geweest en beide keren zat het stadion niet vol. Dat kan niet de bedoeling zijn."

AZ liep vorig seizoen als nummer twee van de competitie door de play-offs een plaats in de voorronde van de Champions League mis. De Alkmaarders werden verrassend uitgeschakeld door FC Groningen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen