Higuaín gaat niet in op Franse uitnodiging

Koen Freriks
10 november 2006, 22:47

De 18-jarige Gonzalo Higuaín gaat niet op de uitnodiging van de Franse voetbalbond om met Les Bleus een oefenduel tegen Griekenland te spelen. Dit liet de vader van de speler via een fax aan het bondsbureau weten. De geboren Argentijn, die ook de Franse nationaliteit bezit, heeft nog geen beslissing gemaakt voor welk nationaal team hij wil uitkomen. 

De Franse bondscaoch Raymond Domenech (foto) is verrast. "Ik zou de afzegging hebben begrepen en gerespecteerd als hij had gekozen voor. Ik ben ietwat verrast door het feit dat hij geen beslissing heeft genomen. Hem dwingen tot een keuze wilde ik niet, maar hem gewoon laten komen om te praten', zo vertelt Domenech op de officiële website van de bond. "Maar nu wacht ik zijn uitleg, en ik hoop dat dat een goede is.' Overigens was een eventueel optreden in het vriendschappelijke duel tegen Griekenland voor Higuaín niet bindend geweest. 

Het talent van River Plate reageert gelaten. "Ik ben niet wanhopig. Ik ben jong en ik heb nog een heleboel te leren. Ik wil me nog niet verplichten tot het nemen van een snelle beslissing, waar ik later spijt van zou kunnen krijgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen