ADO Den Haag zoekt 'de lift naar boven'

Ger
27 oktober 2005, 19:30

Voor de tweede keer binnen vier dagen ging ADO Den Haag kopje onder in het Oosterpark. Zowel in de competitie als in het bekertoernooi bleek FC Groningen een maatje te groot. "Als je zelf niets creëert, speel je kansloze wedstrijden", blikt Edwin de Graaf terug tegenover FCUpdate.nl.

De middenvelder van ADO Den Haag heeft wel een verklaring voor de dubbele nederlaag in Groningen. "Verschillende spelers zijn momenteel niet in vorm. We zitten niet lekker in ons vel en daardoor maken we verkeerde keuzes. Het enige wat we kunnen doen is hard trainen. Zaterdag staat AZ voor de deur - misschien wel de best voetballende ploeg van Nederland - en dan moeten we vol aan de bak", vertelt De Graaf.

De Graaf hoopt dat zijn ploeg snel de stijgende lijn weet te vinden. "Het kan in één wedstrijd omslaan", weet hij. "Als we een goed resultaat tegen AZ halen, is dat misschien wel een lift naar boven. Nu hebben we drie wedstrijden achter elkaar verloren en zie je in de kleedkamer de kopjes hangen. Maar dat is helemaal niet nodig, want we hebben gewoon een goede ploeg."

De analyse van ADO Den Haag-trainer Frans Adelaar na het verloren bekerduel begint met een understatement: "Het was duidelijk dat we niet zijn gestart in de grootste vorm. In het begin voetbalden we angstig. Er werd veel druk gezet door Groningen, maar dan moet je zorgen dat je het spel ruimer maakt. Gaandeweg de eerste helft gingen we dat beter verzorgen. Alleen zagen we er bij die eerste goal verdedigend absoluut niet goed uit."

De tweede helft bracht, tot teleurstelling van Adelaar, hetzelfde spelbeeld. "De opdracht was om na rust meer druk te geven, maar dat lukte niet", verzucht hij. "Ik moet zeggen dat Groningen dat goed uitspeelde. Groningen is op dit moment beter in staat om als een team te voetballen. De tweede goal was wederom een verdedigingsfout. Buijs trapt de bal eigenlijk lukraak in de diepte, Nevland kruipt eronder en krijgt de tijd om te draaien en te scoren. Daarna was het bekeravontuur voor ons ten einde. FC Groningen heeft verdiend gewonnen."

De naam van Erik Nevland pronkte voor het eerst dit seizoen op het scoreformulier. De Noor raakte in het eerste competitieduel geblesseerd en pas begin deze maand speelde {image[241513][right-half][]}hij weer een volledige wedstrijd. "Toch vond ik dat Erik deze keer nogal ongelukkig voetbalde", zegt FC Groningen-trainer Ron Jans. "Je zag dat hij heel hard moest werken. Erik maakte een duw- en trekwerkgoal en dat was voor hem een heerlijk moment. Het leek of hij vandaag toch zat te wachten op zijn eerste goal."

Naast Nevland zette ook invaller Glen Salmon voor het eerst dit seizoen een treffer op het bord. "Die goal van Glen vond ik eigenlijk nog mooier", bekent Jans. "Hij heeft een moeilijke periode gehad, waarin hij veel kritiek kreeg te verduren en fysieke problemen had. Nu is hij duidelijk op de weg terug. Het zou een droomscenario zijn geweest als ook Stefano Seedorf bij zijn rentree een goal had meegepakt. Maar deze net niet uitgekomen droom beviel ook heel goed."

"Ik denk dat het geen toeval meer kan zijn dat we thuis prima wedstrijden laten zien", stelt Jans. "We zijn op het moment in staat om als een team te voetballen. Ik moet zeggen dat de jongens het mij steeds moeilijker maken. Er zijn zo'n zestien mensen die momenteel bewijzen dat ze in de basis kunnen staan. Tegen Roda JC zullen we aanstaande zondag weer proberen aan te tonen dat we thuis goed kunnen voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen