"De ultieme rechtsbuiten ben ik natuurlijk niet"

15 november 2006, 01:23

Hij keek zelf ook even verbaasd op, toen hij het tactische plan van Marco van Basten bekeek. Rechtsbuiten? Rafael van der Vaart moest twee keer kijken, voordat hij het geloofde. Tegen Engeland begint de voormalig nummer tien als een soort hangende rechtsbuiten, met een vrije rol. 

"De bedoeling is dat ik de ruimte krijg om naar binnen te trekken", legt Van der Vaart uit tegen FCUpdate.nl. "Denny Landzaat staat achter mij, hij kan eventueel doorkomende Engelsen opvangen. Het is immers niet de bedoeling dat ik de hele wedstrijd aan de zijlijn blijf plakken", verduidelijkt hij.

"De ideale rechtsbuiten ben ik natuurlijk niet", gaat de middenvelder verder. "Van Persie speelt normaal gesproken rechts voorin, maar hij is meer een pure aanvaller. Ik ben een middenvelder, iemand die graag in de bal komt. Ik maak ook acties, maar heel andere acties dan Van Persie."

Toch heeft een rol aan de rechterkant ook voordelen, weet Van der Vaart. "Ik kan nu naar binnen komen en bijvoorbeeld met links schieten. Natuurlijk wordt het wennen, maar spelen bij Oranje is altijd anders dan bij Hamburger SV."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen