Domenech: "Henry moet gouden bal winnen"

15 november 2006, 09:45

Niemand anders dan Thierry Henry moet uitgeroepen worden tot winnaar van de Gouden Bal 2006. Althans, dat vindt Raymond Domenech. De bondscoach van Frankrijk is van mening dat de spits van Arsenal het meeste recht heeft op de prestigieuze prijs, die jaarlijks uitgereikt wordt door het tijdschrift France Football. 

"Geen twijfel over mogelijk", reageert Domenech op de vraag of Henry de Gouden Bal zou moeten winnen. "Thierry heeft dit seizoen zowel de Champions League- als de WK-finale gespeeld en bovendien was hij in beide toernooien van doorslaggevend belang. Ik zie niet in waarom hij deze prijs níet zou krijgen. Als iemand anders de Gouden Bal krijgt, is dat in mijn ogen onrechtvaardig", aldus de Franse bondscoach.

Over twee weken zal bekend worden wie de prijs gewonnen heeft. Naast titelverdediger Ronaldinho en Henry lijkt ook Gianluigi Buffon een belangrijke kandidaat. Mocht hij winnen, is hij pas de tweede doelman ooit die beslag weet te leggen op de Gouden Bal. Eerder ging alleen de Rus Lev Yashin hem voor.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen