RKC op spelersjacht in Oost-Europa

16 november 2006, 16:38

De zoektocht van RKC Waalwijk naar versterkingen leidt voorlopig naar Oost-Europa. Een delegatie van de Brabantse ploeg reist deze weken rond in relatief kleine voetballanden, op zoek naar grote talenten die voor een klein prijsje mogen vertrekken. RKC is vooral op zoek naar een allround middenvelder.

"In Nederland en België hebben we alles goed in kaart en ook in Scandinavië hebben we aardig wat contacten, maar in de nieuwe landen van de Europese Unie nog niet. We willen in ieder geval een indicatie hebben van het potentieel dat daar rondloopt", legt technisch directeur Henry van de Vegt uit.

Het enige concrete resultaat van de zoektocht naar Oost-Europese spelers is voorlopig Lucas Vacha, een 18-jarige middenvelder van Slavia Praag. "Een interessant talent, maar niet een speler om direct vast te leggen. Ik denk dat we nu meer op routine moeten inzetten", aldus Van de Vegt.

RKC Waalwijk heeft wat euro's te besteden door het vertrek van spelers als Ryan Donk en Maarten Martens naar AZ. Bovendien ontving de ploeg een leuk bedrag aan de transfer van ex-RKC'er Khalid Boulahrouz naar Chelsea. 

Bron: Brabants Dagblad

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen