Brood woedend op KNVB

16 november 2006, 16:55

Ruud Brood heeft geen goed woord over voor de KNVB. De trainer van Heracles Almelo vindt het onbegrijpelijk dat zijn elftal morgenavond al moet aantreden tegen NAC Breda, terwijl twee van zijn spelers woensdagavond nog in het buitenland waren voor interlands. Het betreft Karim Bridji (Algerije) en Ragnar Klavan (Estland). 

"De KNVB moet clubs die internationals leveren, niet op vrijdag laten spelen. Ze denken daar in Zeist natuurlijk dat wij geen internationals hebben, maar die hebben we dus wel", foetert Brood (foto) in TC Tubantia. "Vooral voor Ragnar hebben we veel moeite gedaan om hem hier te houden. Het is te gek voor woorden dat hij voor een oefenwedstrijd van zijn land werd opgeroepen, terwijl wij twee dagen later alweer in actie komen. Hij heeft herstel nodig."

Ondanks deze problemen hoopt Brood dat zijn elftal vrijdag, tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, een goed resultaat kan boeken. Dat heeft de ploeg ook nodig, na nederlagen tegen Ajax en AZ. "Sinds dinsdag focussen we ons op de thuiswedstrijd tegen NAC en de wedstrijden daarna. Ik besef dat counterploegen als NAC en Excelsior moeilijk te bespelen zijn, maar we zullen het team er fysiek en mentaal op inrichten dat we opnieuw gaan spelen om te winnen", aldus de oefenmeester.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen