Ten Cate laakt resultaatvoetbal

Koen Freriks
17 november 2006, 19:26

Ajax-trainer Henk ten Cate liet op de persconferentie over de komende competitiewedstrijd tegen FC Twente weten nog steeds niet te accepteren dat zijn ploeg in de ArenA met 0-1 verloor van PSV. De oefenmeester is van mening dat de maatstaven in Nederland sterk zijn gewijzigd en dat het alleen nog maar om het resultaat gaat.

"Het deed me goed te constateren dat we niets onder doen voor PSV. Wel vind ik dat de norm in Nederland is veranderd. Nu was PSV slim en professioneel, een aantal jaar geleden zou er geschreven zijn dat het een gluiperige overwinning was", zo beweert Ten Cate.

De coach gaat verder over de in zijn ogen negatieve trend van het voetbal in Nederland: "Alleen het resultaat telt tegenwoordig. PSV is de laatste jaren kampioen geworden en heeft zo de nieuwe norm gezet. Voor ons is het vervelend dat we van trendsetter trendvolger zijn geworden. Het wordt tijd dat wij de nieuwe trend gaan zetten met aantrekkelijk voetbal. De verdediging staat bij ons goed, de druk naar voren is er en nu is het tijd meer aandacht te besteden aan het positiespel en de beweging zonder bal."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen