Haagse fans zorgen voor chaos in Zuiderpark

19 november 2006, 15:53

Het duel tussen ADO Den Haag en Vitesse is compleet uit de hand gelopen. Halverwege de tweede helft namen boze Haagse fans bezit van het veld, waarna het duel gestaakt werd. De stand was toen al 0-3 voor Vitesse. Hierdoor zit ADO Den Haag, de hekkensluiter van de Eredivisie, diep in de problemen.

Supporters van ADO Den Haag braken met honderden tegelijk door de hekken van het stadion, waarna ze onder meer verhaal gingen halen bij de spelers van de thuisclub. Bovendien werd één van de hoekvlaggen gesloopt. 

supporters fans

supporters fans

De woede-aanval van de Haagse fans stond niet op zich. Een groep supporters had zaterdag al uit protest tegen de slechte resultaten en met name de laatste nederlaag tegen Sparta (2-1) de laatste training onderbroken door over de hekken te klimmen voor een onderhoud met trainer Frans Adelaar en de spelers.

De cynische grap doet al de ronde in het Zuiderpark, dat ADO Den Haag volgend seizoen het mooiste stadion heeft van de eerste divisie. Dan wordt het nieuwe stadion in gebruik genomen in het Forepark, dat plaats gaat bieden aan 15.000 toeschouwers. Een veel te ruim jasje voor een club, waarvan wordt gevreesd dat degradatie onafwendbaar is. Zeker gezien het optreden tegen Vitesse, waaruit weinig vertrouwen sprak.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen