Verbeek: "Bouwen kost tijd"

22 november 2006, 13:45

Het is voorlopig nog niet het seizoen van SC Heerenveen. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek presteert niet slecht, maar slaagt er hoogst zelden in om te overtuigen. Toch predikt Verbeek rust. "Onze selectie beschikt over veel kwaliteit, maar elf goede spelers maken nog geen goed elftal. Bouwen aan een nieuw team kost tijd", zegt hij op de officiële website van zijn club.

Volgens Verbeek heeft zijn ploeg het nog altijd moeilijk om het vertrek van spitsen Huntelaar en Samaras op te vangen. "Heerenveen heeft flink geïnvesteerd, maar per saldo hebben we voor Huntelaar en Samaras veel meer ontvangen dan we hebben uitgegeven. In de breedte zijn we sterker geworden, maar we missen de specifieke kwaliteiten van Huntelaar en Samaras."

Dat veel mensen Afonso Alves zien als de natuurlijk opvolger van Huntelaar, vindt Verbeek onterecht. "Huntelaar had zijn kwaliteiten en Alves heeft zijn kwaliteiten, maar Huntelaar was bovenal stabiel. Alves is wisselvallig. Soms alles, dan weer niets. Dat wisten we toen we hem haalden. Zo speelt hij al vier jaar."

"Het gaat stapje voor stapje beter, maar Alves heeft tijd nodig. Vooral omdat hij niet in het Nederlands kan communiceren. Dat probleem had Foppe vroeger met de Roemenen en wij hebben dat nu met Alves. Hij krijgt Nederlandse taalles, maar heeft tijd nodig om de taal onder de knie te krijgen. Het is een kwestie van geduld, maar dat is er vaak niet in topvoetbal. Er moet meteen gepresteerd worden."

Verbeek vindt dat zijn elftal op de goede weg is. "De optimale speelwijze komt steeds dichter bij, maar we hebben tijd nodig. Tijd om te trainen en automatismen in te slijpen. We moeten niet vergeten dat Heerenveen een jong team heeft, gemiddeld nog geen 25 jaar. Bosvelt en Hansson zijn de enige oudere spelers. Tegen Odense speelde Zuiverloon, een geweldig talent maar pas 19, als rechtsback. Odense heeft op die positie een ervaren verdediger van 29 jaar staan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen