PSV delft onderspit tegen Liverpool

Ger
22 november 2006, 22:37

PSV kan de koppositie van groep C in de Champions League na woensdagavond uit het hoofd zetten. De Eindhovenaren verloren in een weinig verheffend duel met 2-0 van Liverpool. Op aangeven van Dirk Kuyt waren Steven Gerrard en Peter Crouch de doelpuntenmakers.

Door drie overwinningen op rij waren Liverpool en PSV vooraf al zeker van de volgende ronde. De confrontatie op het historische Anfield bepaalde woensdagavond welke ploeg de koppositie in de groep zou claimen. Voor de formatie van Ronald Koeman was, na de 0-0 in Eindhoven, een doelpuntrijk gelijkspel voldoende voor groepswinst.

Slechts enkele uren voor de aftrap moest Koeman besluiten om Phillip Cocu op de bank te laten beginnen. De aanvoerder van PSV bleek door een griepaanval niet fit genoeg voor een basisplaats. Cocu werd tegen de nummer tien van het Premiership vervangen door Csaba Fehér. De Hongaarse middenvelder stond dit seizoen nog niet eerder in de basiself bij PSV.

Liverpool-manager Rafael Benitez stuurde zijn ploeg op Anfield binnen de lijnen in vrijwel de sterkste opstelling. De Spaanse oefenmeester liet Dirk Kuyt beginnen in de punt van de aanval. De Oranje-international vormde samen met Peter Crouch het spitsenkoppel. Boudewijn Zenden mocht na 21 minuten invallen voor de geblesseerde Xabi Alonso.

PSV beperkte zich in de eerste helft voornamelijk tot het tegenhouden van de Engelse aanvallen. Vooral dankzij een sterke Alex wist de formatie van Koeman schadevrij te blijven. In het zeldzame balbezit toonde PSV zich slordig in de opbouw. De Eindhovenaren zochten de oplossing te vaak in lange passes, die makkelijk werden onderschept door de kopsterke verdedigers van Liverpool.

De thuisploeg, waar ook Mark Gonzalez voor rust met een blessure uitviel, zag het veldoverwicht nauwelijks uitgespeelde kansen opleveren. De vele aanvallen van The Reds smoorden telkens in het strafschopgebied van Gomes. De beste mogelijkheid om de score te openen kreeg Liverpool in de blessuretijd van de eerste helft. De boomlange Crouch zag zijn kopbal net langs de kruising scheren.

Na rust speelde PSV met meer aanvallende intenties. De Eindhovenaren waren via een afstandschot van Carlos Salcido zowaar dicht bij een doelpunt. Liverpool profiteerde echter niet veel later van de door PSV geboden ruimte achter de verdediging. Uit een slimme steekpass van Kuyt bracht aanvoerder Steven Gerrard de thuisploeg op voorsprong.

Koeman probeerde met Roy Beerens voor Edison Mendéz in de slotfase nog een doelpunt te forceren. De Brabanders gingen er niet beter door voetballen en moesten bovendien nog een tegentreffer incasseren. Met opnieuw Kuyt als aangever, toonde Crouch zich trefzeker met het hoofd: 2-0.

Door de nederlaag eindigt PSV als tweede in groep C. De Eindhovenaren treffen daardoor in de knock-outfase van het toernooi een winnaar uit een andere groep. Voordat het zover is, speelt PSV nog thuis tegen Girondins de Bordeaux.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen