Feyenoord in Kuip niet langs Blackburn

23 november 2006, 22:35

Feyenoord heeft ook zijn vierde Europese duel van dit seizoen gelijk gespeeld. Na puntendelingen met Lokomotiv Sofia (2-2 en 0-0) en FC Basel (1-1) kwamen de Rotterdammers in de eigen Kuip niet verder dan 0-0 tegen Blackburn Rovers. Feyenoord, dat meer recht had op de zege dan Blackburn maar verzuimde te scoren, zal hierdoor in de resterende twee groepsduels vol aan bak moeten om de volgende ronde van de UEFA Cup te bereiken.

Het kon niet op bij Feyenoord, de afgelopen dagen. Na de fraaie zege afgelopen weekend op AZ (3-2) kraaide heel Rotterdam victorie. Vijf overwinningen op rij hadden er voor gezorgd dat de sombere stemming onder het Legioen plotseling geheel was omgeslagen. De fans geloofden weer in Feyenoord en, minstens zo belangrijk, Feyenoord geloofde weer in zichzelf.

Al het optimisme ten spijt, begon Feyenoord moeizaam aan de wedstrijd. De ploeg slaagde er niet in om haar ritme te vinden en moest toezien Blackburn Rovers in de eerste twintig minuten de lakens uitdeelde. Tot echt grote kansen leidde dit Engelse overwicht niet, maar dreigend waren de Rovers continu.

Feyenoord nam de regie van de wedstrijd over en legde de bezoekers haar wil op. De thuisploeg voetbalde prima en creëerde bovendien kansen. Het enige probleem was echter dat de Rotterdammers er niet in slaagden om één van deze kansen te benutten. De grootste mogelijkheid was voor Nick Hofs, na fraai aangeven van Danny Buijs. Hofs had een vrijwel leeg doel voor zich, maar zijn slappe inzet werd gestuit door de rug van André Ooijer.

Blackburn slaagde in die opzet. De ploeg had geluk dat Angelos Charisteas vlak na rust een enorme kans om zeep hielp, maar kwam in het vervolg van de wedstrijd amper in de problemen. Feyenoord was continu de betere ploeg, maar echte kansen wist de ploeg van trainer Erwin Koeman niet meer te creëren. De stand bleef dan ook zoals hij begon (0-0), waardoor Blackburn als morele winnaar van het veld stapte. Feyenoord zal daarentegen nog alles uit de kast moeten halen om de groepsfase te overleven. Het zal in de laatste twee groepsduels, tegen Nancy en Wisla, vier punten moeten halen om de volgende ronde te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen