Heerenveen laat punten liggen bij Parma

Ger
23 november 2006, 22:40

Een goed optreden bij Parma heeft Heerenveen geen punten opgeleverd. De Friese ploeg ging donderdagavond in de UEFA Cup met 2-1 onderuit. Door de nederlaag lijkt de formatie van Gertjan Verbeek kansloos voor het bereiken van de knock-outfase.

Voor Heerenveen betekende het duel met Parma vrijwel de laatste kans op overwintering in de UEFA Cup. De Friezen konden zich, met één punt uit twee wedstrijden, eigenlijk geen nieuwe nederlaag permitteren. Verbeek stuurde tegen de Italianen zijn vaste basiself binnen de lijnen. Enkel verdediger Michael Dingsdag ontbrak wegens een schorsing. Op zijn plaats speelde Michel Breuer.

Het huidige elftal kan zich echter niet meer meten met de Europese top. Parma heeft het ontlopen van degradatie uit de Serie A tot de hoogste prioriteit gemaakt. De ploeg van coach Stefano Pioli staat na twaalf speelronden met slechts twee zeges op de zestiende plaats. Alleen omdat Fiorentina (18e) en Reggina (20e) de competitie met strafpunten begonnen, staat Parma niet nog twee plaatsen lager.

Heerenveen, dat eerder in de groepsfase een remise boekte bij Osasuna en verloor van Odense, liet zich niet van de wijs brengen. De ploeg bleef initiatief nemen en zag die durf na 21 minuten worden beloond via Danijel Pranjic. De Kroaat passeerde doelman Alfonso De Lucia met een bekeken schot van buiten het strafschopgebied.

Na rust zagen de toeschouwers geruime tijd geen uitgespeelde kansen. Heerenveen drong wel aan, maar had de pech dat aanvallers Afonso Alves, Ugur Yildirim en Nilsson niet in grootse vorm verkeerden. Twintig minuten voor tijd toonde Budan zich opnieuw trefzeker. De spits mocht tussen twee Friese verdedigers de 2-1 langs Brian Vandenbussche koppen.

In een poging om alsnog een punt binnen te slepen, bracht Verbeek de lange Rob Friend binnen de lijnen. De Canadees schoot Heerenveen zowaar bijna nog langszij. Zijn uithaal spatte echter uiteen op de lat. Door het verlies hebben de Friezen vrijwel geen uitzicht meer op de volgende ronde. Over drie weken mag de ploeg van Verbeek tegen Lens nog hopen op een wonder.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen