Wapenaar (36): "Ik wil door tot mijn 40ste"

24 november 2006, 12:00

Hij wordt in april alweer 37 jaar, maar van een naderend afscheid wil Harald Wapenaar nog niets weten. De doelman, die onlangs zijn 300ste wedstrijd in het betaald voetbal speelde, wil ook op zijn 40ste levensjaar nog onder de lat staan. FCUpdate.nl sprak met hem over zijn toekomst en over het nieuwe Vitesse. "De Mos heeft gezorgd voor een goede sfeer. Vorig seizoen waren er wat strubbelingen, maar dit seizoen is daar niets meer van te merken."

Vitesse zit in de lift. Na een paar moeilijke weken heeft de ploeg de opgaande lijn te pakken, getuige het goede spel in de duels met Utrecht en ADO Den Haag. Qua verliespunten staat de ploeg inmiddels alweer in het linkerrijtje en dat geeft de Arnhemse burger moed. De top-negen, het doel van dit seizoen, is binnen handbereik.

Volgens Wapenaar speelt Aad de Mos een belangrijke rol in de opbouw van het nieuwe Vitesse. "De trainer trekt een duidelijke grens, iedereen weet wat wel en niet kan. Hij hamert er continu op dat de persoonlijke fouten er uit moeten en dat iedereen zijn taken binnen het elftal uit moet voeren. Het is ook zijn verdienste dat de sfeer in de selectie heel goed is. De Mos benadrukt dat we één team zijn, ook de spelers op de reservebank horen er bij. Iedereen krijgt zijn kans."

"En wat natuurlijk ook anders is, is dat spelers nu al op jonge leeftijd een dikke bankrekening hebben. Toen ik jong was, moest ik echt knokken om eens kans te krijgen. Van mijn salaris bij Feyenoord kon ik, bij wijze van spreken, maar net mijn flatje betalen. De salarissen van tegenwoordig motiveren jonge spelers natuurlijk minder, dat kan ik ook wel begrijpen. Je kan stellen dat de hele voetballerij hierdoor veranderd is."

"Ik voel me fit, ik wil als voetballer de 40 jaar halen", zegt de inmiddels 36-jarige doelman. "Dat moet lukken, tenzij ik natuurlijk ineens een zware blessure oploop. Ik voel me nog steeds als een 30-jarige, ik ben nog even gretig als een paar jaar geleden. Ik blijf uitdagingen zoeken. Kijk, een poosje geleden speelde ik mijn 300ste wedstrijd. Hartstikke mooi, maar nu wil ik naar de 400. Het is goed om dit soort uitdagingen te hebben, dat motiveert enorm."

"Of ik al bezig ben met mijn leven ná het voetbal? Nee, helemaal niet. Misschien is dat vreemd, maar ik denk dat ik daar pas over na ga denken als ik het einde voel naderen. Dat is nu nog helemaal niet het geval. Eerst nog een paar jaar keepen. Bij Vitesse? Ja, dat zou het mooist zijn. Maargoed, misschien neemt de club op een gegeven moment wel de beslissing om met iemand anders verder te gaan. Ik sta in ieder geval voor alles open. Zelfs een avontuur in het buitenland is voor mij een mogelijkheid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen