Vandereycken trekt zich niets aan van commotie

24 november 2006, 14:57

De Belgische bondsvoorzitter François De Keersmaecker heeft met zijn uitlatingen in Het Laatste Nieuws flink wat stof doen opwaaien. De preses stelde dat bondscoach Rene Vandereycken van België 'een laatste kans' kreeg om zijn team op de rails te krijgen. "Het moet dringend anders en beter of hij zal de rekening gepresenteerd krijgen", stelde De Keersmaecker.

De Belgische voetbalbond was er als de kippen bij om deze woorden van De Keersmaecker te bagatelliseren. "De bond behoudt dan ook het volste vertrouwen in de bondscoach en de technische staf", liet een woordvoerder direct weten. 

Ook Vandereycken zelf lijkt de woorden van De Keersmaecker met een korrel zout te nemen. "De voorzitter heeft mij meteen gebeld. Hij maakte me duidelijk dat hij niet de bedoeling had het een en ander zo naar buiten te brengen. Wat in de kranten werd weergegeven, stemt ook helemaal niet overeen met de informatie die ik heb gekregen over de vergadering van de bondstop van vorige week vrijdag. Waarom De Keersmaecker die dingen dan gezegd heeft? Dat weet ik niet, dat is voor zijn rekening", aldus Vandereycken in Het Nieuwsblad. 

In een andere kant, het Gazet van Antwerpen, laat diezelfde Vandereycken zich in fellere bewoordingen uit. "Je kunt alles ook op verschillende manieren interpreteren. Gelukkig werk ik niet op basis van wat er in de media verschijnt. Anders was ik er al lang mee gestopt. Er worden immers veel onwaarheden naar buiten gebracht. Ik begrijp steeds minder wat er in dit land aan de hand is. Ze proberen de Duivels al lang te destabiliseren, ook de media. Dat is blijkbaar een maatschappelijk fenomeen. Ik vraag me af wie er baat bij heeft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen