FC Twente spaart Vitesse

Koen Freriks
24 november 2006, 22:09

Vooral op basis van een goede eerste helft heeft FC Twente vrijdagavond gewonnen van Vitesse. Het werd 2-0 door treffers van Kennedy Bakircioglu en Blaise N'Kufo. De Enschedese subtopper blijft daarmee heersen in eigen stadion. Alleen Roda JC haalde een gelijkspel weg uit Enschede, de rest verloor er. 

Vitesse kwam in de eerste helft nauwelijks aan voetballen toe. FC Twente wel. De combinaties deden soms zelfs terugdenken aan vroegere tijden, toen de middenlinie Thijssen-Mühren-Van der Vall de tegenstanders van het kastje naar de muur speelde.

Uitgerekend in een fase dat Vitesses coach Aad de Mos wat orde op zaken had gesteld, scoorde FC Twente. Met een schot van afstand verraste Bakircioglu doelman Harald Wapenaar volkomen. Het was alweer de zesde treffer van de effectieve Zweedse aanvaller, ook goed voor de nodige assist.

Kort voor de openingstreffer had De Mos ingegrepen. Met Youssouf Hersi en Remco van der Schaaf bracht hij na nog geen half uur spelen wat meer routine in het elftal, dat tot dan slechts achter de tegenstander had aangelopen. Tot dan hadden de Arnhemmers slechts één aardige actie laten zien. Een schot van Danko Lazovic werd door Sander Boschker uit de bovenhoek geplukt.

Na de hervatting was er meer sprake van een tweegevecht. FC Twente was niet in staat het hoge tempo van het eerste deel vol te houden en zodoende kreeg Vitesse soms de gelegenheid uit de verdrukking te komen. Dat leidde tot aardige mogelijkheden op de gelijkmaker, onder andere voor Lazovic en invaller Mads Junker. Beiden misten, waardoor N'Kufo het duel aan de andere kant kon beslissen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen