Borst: "Perez liet zich racistisch uit"

25 november 2006, 10:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hugo Borst beweert in zijn column in het AD dat Kenneth Perez zich in het duel met FC Twente racistisch zou hebben uitgelaten tegen assistent-scheidsrechter Nicky Siebert. Volgens Borst, die claimt de feiten telefonisch te hebben gecontroleerd bij Perez zelf, riep de aanvaller van Ajax 'kankerneger' naar Siebert.

"Heb ik dat gezegd?", zou Perez aan Borst hebben gevraagd. Nadat de journalist, die elke zondag aan tafel zit bij het NOS-programma Studio Voetbal, de Deen er van had overtuigd dat zijn uitlatingen op televisiebeelden duidelijk te horen zijn, leek Perez zich bewust te worden van zijn fout. 

"Als het echt zo is, zou het emotie kunnen zijn. En nu? Geen idee. Ik speel niet meer. Dit neemt Ten Cate me kwalijk. En terecht. Dit is niet netjes. Dit is erg. Ik heb hier spijt van. Heb jij het nummer van die grens...", aldus Perez.

Ook de KNVB heeft inmiddels gereageerd op het incident. "We zullen de band maandag afspelen. Als Perez dat écht gezegd heeft, dan kan de aanklager hem in staat van beschuldiging stellen", aldus woordvoerder Frank Huizinga in diezelfde column van Hugo Borst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen