Dembele: "Ik ga niet lopen klagen"

25 november 2006, 12:48

Menig trainer zou dromen van een selectie met Danny Koevermans, Shota Arveladze en Moussa Dembele. Alle drie deze spitsen behoren tot de top van de Eredivisie, maar omdat ze alledrie bij dezelfde club onder contract staan moet één van hen wekelijks genoegen nemen met een rol als reserve. FCUpdate.nl sprak met Moussa Dembele over het luxe-probleem van Louis van Gaal.

AZ begon het seizoen met Koevermans en Arveladze voorin. Dat ging prima, maar door middel van een handvol geweldige invalbeurten slaagde Dembele erin om Koevermans uit het elftal te spelen. Afgelopen weekend, in het duel met Feyenoord, moest de Belg echter weer op de bank plaatsnemen. "Waarom dat was? Geen idee, de trainer zal zijn redenen wel hebben gehad. Hij is slim genoeg om voor ieder duel de juiste keuze te maken", blijft Dembele nuchter.

Dembele weigert te klagen of herrie te schoppen als hij niet speelt. Sterker nog, hij kan de keuzes van Louis van Gaal wel volgen. "Dat ik tegen Feyenoord op de bank zat, was niet heel onterecht. Ik bedoel: Koevermans is topscorer van de competitie en Arveladze is gewoon een wereldspits. Ik ben dus niet in de positie om te mopperen als ik een keer niet in de basis sta."

Moussa Dembele

Moussa Dembele

Zondag, in het duel met SC Heerenveen, kiest Van Gaal vermoedelijk voor Koevermans en Arveladze. Dembele zal hierdoor opnieuw op de bank beginnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen