Booy: "PSV wordt nieuwe kampioen"

Ger
26 november 2006, 10:47

Al weken proberen trainers in de Nederlandse eredivisie een manier te vinden om PSV te bestrijden. Ook Foeke Booy, oefenmeester van FC Utrecht, bedacht een tactisch meesterplan, dat echter in alle opzichten faalde. PSV was zaterdagavond met 5-0 oppermachtig. 

Booy besloot in Eindhoven slechts drie verdedigers op te stellen, waardoor hij op het middenveld een 'mannetje' overhield. De coach hoopte daardoor een overwicht op het middenveld te creëren. PSV liet zich echter niet van de wijs brengen door de vondst van Booy. Sterker; PSV had met 75 procent balbezit in de eerste helft verreweg het beste van het spel. 

"We hebben het nu geprobeerd door de ruimtes klein te houden", zei Booy na afloop. "Maar als je dan heel snel met 1-0 achterkomt, loop je achter de feiten aan. Dan kunnen ze zo goed voetballen. Als je zelf niet top bent, is er eigenlijk geen kruid tegen gewassen. We hebben nu tegen Ajax, AZ en PSV gespeeld en ik vind PSV verreweg de beste ploeg. Ze zijn er natuurlijk nog niet, maar ik denk dat zij de nieuwe kampioen worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen