Sneijder oneens met rode kaart

Koen Freriks
26 november 2006, 18:57

Wesley Sneijder gaat zijn rode kaart die hij ontving in het duel tegen Sparta (3-0 verlies Ajax) aanvechten. De middenvelder kreeg rood omdat hij scheidsrechter Ruud Bossen zou hebben uitgemaakt voor 'vuile tyfushond'.

"Ik vind dat niet schokkend. Als dat bestraft wordt met rood is dat heel zwaar bestraft. Ik zal dat aanvechten en heb daar een goed gevoel over. Afgaande op wat de scheidsrechter tegen Jaap Stam heeft gezegd in het veld dan zal het verhaal rond Perez (Perez maakte vorige week in het duel tegen FC Twente een racistische opmerking tegen de grensrechter, red.) hebben meegespeeld."

Sneijder vindt dat niet fair. "Als hij dat meeweegt ben ik daar niet blij mee. Ik heb gesproken met mensen van Sparta en die maken ook rapport over wat er gebeurt is. Ik kan niet weten dat de scheidsrechter met zo'n gevoel in het veld staat", zegt hij tegenover Talpa

De scheidsrechter zei dat de Ajacied wel degelijk vloekte tegen hem. "Je moet geel geven, blinde tyfushond", zou de Utrechter tegen de leidsman hebben gezegd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen