Cocu: "PSV is beter dan vorig jaar"

27 november 2006, 10:05

Jack van Gelder concludeerde zondag in Studio Voetbal dat PSV dit weekend kampioen geworden is. Dat is wat voorbarig, maar feit is dat er op dit moment geen maat staat op de ploeg van trainer Ronald Koeman. Na de zege op FC Utrecht (5-0) en de nederlaag van Ajax hebben de Brabanders vijf punten voorsprong op AZ, de nieuwe nummer twee. FCUpdate.nl sprak met Phillip Cocu over de kracht van PSV. "Als we spelen zoals zaterdag, zijn we lastig te kloppen."

Zomaar wat cijfers: PSV heeft haar laatste acht competitieduels gewonnen, waarvan zes met minimaal drie doelpunten verschil. Het laatste tegendoelpunt dateert alweer van 15 oktober, toen Davy de Fauw Roda JC in Eindhoven op 0-1 zette. De laatste nederlaag leed PSV bijna drie maanden geleden, toen FC Twente op de tweede speeldag in Enschede met 1-0 te sterk bleek. Sindsdien boekte de ploeg elf zeges en één gelijkspel, bij Heerenveen (0-0).

"We zijn nu wel beter dan vorig jaar", concludeert aanvoerder Phillip Cocu dan ook. "We worden er steeds sterker in om een voetballende oplossing te vinden, er komt meer rust in ons spel. Soms slaan we toe uit een standaardsituatie, soms na een individuele actie. Bovendien hebben we, als het nodig is, de rust om te wachten op de één of twee momenten die komen. Kortom, momenteel heerst hier niets dan tevredenheid", lacht hij.

De afgelopen weken kreeg PSV regelmatig het verwijt dat het te afwachtend zou spelen. De ploeg zou negatief spelen en louter loeren op de counter. Dat is echter onzin, vindt Cocu. "Als we thuis spelen, spelen we altijd vol op de aanval. Uit passen we ons af en toe wat aan, maar daar is toch niets mis mee?" Dat zijn ploeg wel degelijk mooi voetbal kan spelen, bleek bovendien tegen FC Utrecht. "Als we spelen zoals tegen FC Utrecht, zijn we lastig te kloppen. Dat lijkt me duidelijk", aldus de tevreden routinier.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen