RKC Waalwijk ontdoet zich van Koster

27 november 2006, 10:43

Een week na ADO Den Haag heeft ook RKC Waalwijk haar trainer ontslagen. Volgens een verklaring op de officiële website is 'in onderling overleg' besloten om de samenwerking met hoofdtrainer Adrie Koster stop te zetten. Ook assistent-trainer Ton Verkerk moet het veld ruimen. RKC Waalwijk staat, na de nederlaag van dit weekend tegen Willem II (3-1), laatste in de Eredivisie.

Koster was sinds de zomer van 2005 werkzaam bij RKC. Tijdens zijn eerste seizoen baarde hij nog opzien, door de Brabanders korte tijd naar de kop van de competitie te leiden. Na vijf speeldagen stond de ploeg fier bovenaan, met de maximale score van vijftien punten uit vijf duels. 

koster

koster

"Niet alleen op basis van de resultaten van dit seizoen, maar op basis van de resultaten in het gehele jaar 2006 is deze beslissing genomen. Met nieuwe invloeden hoopt de clubleiding dat het tij snel zal keren en de weg naar boven weer ingeslagen wordt", aldus de club in een verklaring.

Koster werkte eerder als trainer-coach bij Willem II, Roda JC, Helmond Sport, TOP Oss, Excelsior en VVV-Venlo. De drievoudige international stond als speler onder contract bij Roda JC en PSV. Adrie Bogers, de trainer-coach van Jong RKC Waalwijk, neemt voorlopig de taken van Koster over.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen