Hesp verruilt Roda JC voor FC Groningen

27 november 2006, 13:19

Ruud Hesp is vanaf volgend seizoen de keeperstrainer van FC Groningen. De huidige keeperstrainer van Roda JC én het Nederlands elftal treedt medio 2007 voor onbepaalde tijd in dienst bij de club van hoofdtrainer Ron Jans. 

In Groningen wordt Hesp de opvolger van Roy Beukenkamp, die zich vanaf volgend seizoen op eigen verzoek bezig wil gaan houden met de scouting. De 41-jarige Hesp gaat bij FC Groningen de keepers van de eerste selectie, Jong FC Groningen, de A-jeugd en de B-jeugd trainen.

Manager technische zaken Henk Veldmate is bijzonder verheugd met de komst van Hesp naar FC Groningen. "Hij heeft zijn sporen verdiend in de voetballerij. Als je een vacature hebt op de positie van keeperstrainer en je kunt die invullen met de naam van Ruud Hesp, dan ben je daarin meer dan uitstekend geslaagd. Hij blijft zijn werkzaamheden voor Oranje in overleg met FC Groningen gewoon uitoefenen."

Hesp zelf ziet met zijn overgang naar het hoge noorden een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. "Ik ben er echt ontzettend blij mee. Ik heb als keeper altijd al bij FC Groningen willen spelen en ook daarna had ik de wens ooit nog eens bij de club te werken. Dit komt mede door het feit dat mijn vrouw uit de stad Groningen afkomstig is en een groot deel van mijn familie in het noorden woont. Ik beschouw mijn overgang naar Groningen als een fantastische uitdaging en ik kijk er naar uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen