Bayern München overweegt vertrek uit G14

27 november 2006, 13:55

De directie van Bayern München overweegt om het lidmaatschap van de G14, een organisatie die de belangen behartigd van achttien Europese topteams, stop te zetten. Volgens de Duitsers denken de Italiaanse, Spaanse en Engelse afgevaardigden te veel aan zichzelf. Dat heeft Karl-Heinz Rummenigge, de preses van Bayern, laten weten in Kicker

"We vragen ons af of het nog wel zin heeft om bij de G14 te zitten", zegt Rummenigge. "Ik vind dat de G14 amper nog iets kan doen. De communicatie met de UEFA en de FIFA is slecht en sommige clubs zijn te veel bezig met het eigenbelang. Feitelijk gebeurt er veel te weinig", aldus de voorzitter van de Duitse kampioen.

"Egoïsme staat voorop, vooral bij Spaanse, Italiaanse en Engelse club", gaat Rummenigge verder. "In het voetbal draait het niet om het collectieve belang, iedereen denkt aan zijn eigen interessen en belangen. Zo zit de sport nu in elkaar."

Volgens de preses wordt het gat tussen Italië, Spanje, Engeland en de rest van Europa alleen maar groter. Sterker nog, Rummenigge voorspelt dat er de komende tien jaar geen Duitse club tot de finale van een Europees toernooi door zal dringen. "Wat Werder Bremen deze Champions League laat zien, is een wonder. Als ze ten koste van Barcelona de laatste zestien bereiken, is dat het achtste wereldwonder."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen