Cannavaro Europees voetballer van het jaar

27 november 2006, 15:26

Fabio Cannavaro is winnaar van de Gouden Bal, de titel voor Europees voetballer van het jaar. De 33-jarige verdediger, die met Italië goud veroverde tijdens het WK, kreeg bij de verkiezing van het tijdschrift France Football de voorkeur boven zijn landgenoot Gianluigi Buffon en de Franse spits Thierry Henry.

Cannavaro werd dit jaar niet alleen wereldkampioen, hij leidde Juventus bovendien naar de landstitel in de Serie A. Deze titel werd enkele weken later echter afgepakt, waarna Juventus teruggezet werd naar de Serie B. Cannavaro koos er toen voor om Turijn te verlaten en waagde overstap naar Real Madrid.

{image[245819][right-half][]}Vorig jaar legde Ronaldinho beslag op de prijs, maar ditmaal kwam de ster van FC Barcelona niet eens in de top-drie. Dat komt vooral door het WK, waar Ronaldinho geen schim was van de balvirtuoos die Camp Nou wekelijks in vuur en vlam zet. 

Cannavaro is de eerste verdediger die als Europees voetballer van het jaar de Gouden Bal in ontvangst mag nemen. Hij is de vierde Italiaan die de prijs krijgt uigereikt. Gianni Rivera (1969), Paolo Rossi (1982) en Roberto Baggio (1993) gingen hem voor.

De Gouden Bal werd dit jaar voor de 51e keer uitgereikt. Zevenmaal werd een Nederlander uitverkoren. Johan Cruijff (1971, 1973, 1974) en Marco van Basten (1988, 1989, 1992) wonnen de prijs beiden drie keer. Ruud Gullit ontving de Gouden Bal in 1987. Arjen Robben, de enige Nederlander die dit jaar was genomineerd, eindigde buiten de top tien.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen