Coach adviseert Adu transfer naar Ajax of PSV

28 november 2006, 09:50

Als het aan Peter Nowak ligt, vervolgt Freddy Adu zijn carrière in de Nederlandse competitie. De Amerikaanse spits is momenteel op proef bij Manchester United, maar Nowak, de huidige coach van Adu bij DC United, acht een overstap naar de Premier League niet verstandig. "De Nederlandse competitie is een zeer technische competitie en is geschikter voor een speler van zijn leeftijd."

De 17-jarige Adu wordt al jaren beschouwd als één van de grootste talenten op de internationale velden. De spits debuteerde op 14-jarige leeftijd in de Amerikaanse competitie, maar lijkt inmiddels enigszins stil te staan in zijn ontwikkeling. Hij wil dan ook de overstap maken naar Europa en lijkt met zijn proefperiode bij Manchester United hiervoor de eerste stap te hebben gezet.

Toch is een overstap naar Manchester United niet verstandig, waarschuwt zijn coach Peter Nowak. "Een jonge speler als Freddy heeft het nodig om wekelijks aan spelen toe te komen. Ik denk dat hij beter naar een club als PSV of Ajax kan gaan, of naar een andere club waar ze een traditie hebben met het opleiden van jonge spelers. Bij een grote club zal het moeilijker zijn voor de mensen om geduldig te wachten tot hij zich ontwikkelt", voorspelt Nowak.

"Kijk maar hoe moeilijk Carlos Tévez het heeft", verwijst Nowak naar de problemen van de Argentijnse superster bij het Engelse West Ham United. "Wil Freddy wel op een regenachtige woensdagavond naar Watford, waar hij deze hele avond sukkels van twee meter op zijn rug zal hebben? De Nederlandse competitie is een zeer technische competitie en is geschikter voor een speler van zijn leeftijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen