Olympique Lyon: eenzaam aan de top

28 november 2006, 10:52

De Franse competitie is pas vijftien speeldagen oud, maar alle spanning is nu al verdwenen. Olympique Lyon heeft nu al een gat van veertien geslagen met de concurrentie, waardoor de ploeg in sneltreinvaart af lijkt te stevenen op haar zesde landstitel op rij. "Olympique Lyon is een klasse apart", concludeert Jean Fernandez, trainer van rivaal AJ Auxerre, dan ook. 

"Aan de ene kant heb je Olympique Lyon en een heel stuk daar achter heb je zeven of acht teams die vechten om de tweede plaats", beschrijft Fernandez de situatie in de Franse competitie. "Zelfs als Lyon niet goed speelt, winnen ze. Er is altijd wel een vrije trap of een vleugje individuele klasse die de wedstrijd beslist. Lyon wordt kampioen, dat staat als een paal boven water."

Met zo'n enorme voorsprong op de rest, is de grote vraag: hoe blijft Olympique Lyon gemotiveerd om iedere wedstrijd tot het uiterste te gaan? "We willen onze voorsprong continu uitbouwen", is het antwoord van Florent Malouda, de linkshalf van Lyon. "Ons doel is om alle prijzen te winnen en om kampioen te worden met een zo groot mogelijke voorsprong. We kunnen we competitie dan ook gebruiken om vertrouwen te tanken voor bijvoorbeeld de Champions League."

Hoewel manager Gérard Houllier waakt voor te veel optimisme, weet ook hij dat zijn ploeg bezig is met een exceptionele serie. "Één ding is zeker: als we na de winter eenzelfde serie neerzetten als voor de winter, worden we kampioen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen