Advocaat eist vrijspraak voor Hoyzer

28 november 2006, 13:27

Je zou het bijna vergeten, maar de rechtzaak tegen de Duitse arbiter Robert Hoyzer loopt nog steeds. Vorig jaar werd de scheidsrechter veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en vijf maanden, maar hiertegen ging hij in beroep. Inmiddels eist de advocaat van Hoyzer, Hartmut Schneider, vrijspraak.

De eerste uitspraak in de zaak-Hoyzer, die duels in de Bundesliga en DFB-Pokal zou hebben beïnvloed, dateert alweer van november 2005. Enkele weken na deze uitsprak gingen alle betrokkenen in beroep, maar vanwege het naderende WK wilde Duitsland de zaak uit de publiciteit houden. De beroepzaak werd uitgesteld, Duitsland wilde niet dat de zaak zou spelen voor of tijdens het WK.

Hoyzer

Hoyzer

Verwacht wordt dat de rechtbank in Leipzig binnen enkele weken met een definitieve straf voor Hoyzer op de proppen zal komen. 

De meest beruchte wedstrijd van Hoyzer was het bekerduel tussen Hamburger SV en Paderborn. In dit duel gaf hij twee spelers van HSV rood, waardoor Paderborn uiteindelijk een achterstand weg wist te poetsen en het duel won. 

Martin Pieckenhagen, de man die destijds onder de lat stond bij HSV, zei vorig jaar tegen FCUpdate.nl hierover: "Natuurlijk snapten we er allemaal niets van, maar aan omkoping denk je niet. Zoiets houd je niet voor mogelijk. Je gelooft niet dat scheidsrechters steekpenningen krijgen om wedstrijden te beïnvloeden. Maar goed, dit schandaal heeft maar weer bewezen dat er in het voetbal niets onmogelijk is", aldus de doelman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen