Cannavaro ligt niet wakker van kritiek

29 november 2006, 15:30

Fabio Cannavaro trekt zich niets aan van de de mensen die menen dat hij niet, maar Thierry Henry de Gouden Bal had moeten winnen. Met name in Frankrijk vindt men dat Cannavaro zijn uitverkiezing louter te danken heeft aan het WK, terwijl Henry volgens hen over een heel jaar de beste speler was.

Onzin, vindt Cannavaro. "Blijkbaar hebben deze mensen een slecht geheugen, want ik ben met Juventus kampioen van Italië geworden. Die titel is later afgepakt, maar ik heb wel degelijk een goed seizoen achter de rug. Bovendien: tijdens het WK was men het er algemeen over eens dat ik de beste verdediger was. Waarom zou een verdediger deze prijs niet mogen hebben?", vraagt hij zich af.

"In het verleden hadden, mijns inziens, ook verdedigers als Fernando Hierro, Paolo Maldini, Franco Baresi en Lilian Thuram recht op een dergelijke prijs. Ik ben er enorm trots op dat nu uiteindelijk toch weer voor een verdediger gekozen is. Verdediger zijn immers niets minder dan aanvallers. Een goede verdediger kan wedstrijden voor een team winnen", vindt Cannavaro. 

Met name Lyon-trainer Gérard Houllier haalde fors uit naar de uitverkiezing. Hij vond het een schande en wees fijntjes op de slechte wedstrijd die Cannavaro enige tijd geleden namens Real Madrid speelde tegen Lyon. "Ach", reageert Cannavaro op de kritiek van Houllier. "Ik respecteer zijn mening, maar de Gouden Bal staat nu in mijn huiskamer. Ik ben er trots op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen