Ajax en Feyenoord: de scenario's

30 november 2006, 14:10

Zowel Ajax als Feyenoord kan zich vanavond plaatsen voor de volgende ronde van de UEFA Cup. Voor Ajax is de situatie simpel: een overwinning, of mogelijk zelfs een gelijkspel, tegen Espanyol volstaat. Voor Feyenoord ligt de situatie iets ingewikkelder, maar ook de Rotterdammers hebben de situatie in eigen hand. FCUpdate.nl zet, voor beide teams, alle scenario's op een rijtje.

Groep E

In Groep E, de groep van Feyenoord, is alleen Blackburn Rovers al zeker van een plaats in de volgende ronde. De vier andere teams (Nancy, Feyenoord, Basel en Wisla Krakow) vechten om de resterende twee tickets. Nancy en Feyenoord staan respectievelijk tweede en derde, maar omdat beide teams vanavond tegen elkaar spelen maken ook Basel en Krakow nog een goede kans. De Zwitsers en de Polen vechten vanavond in Krakow dan ook voor hun laatste kans.

Scenario 1: Feyenoord wint van Nancy

Als Feyenoord wint, passeert de ploeg Nancy. Spelen Krakow en Basel vervolgens gelijk, dan is Feyenoord zeker van een plaats in de volgende ronde. Wint Krakow, dan heeft Feyenoord in haar laatste groepsduel in De Kuip tegen de Polen aan één punt genoeg. Wint Basel, dan is het doelsaldo belangrijk. Het doelsaldo van Basel is op dit moment drie doelpunten slechter dan dat van Feyenoord. Wint Basel nipt, dan is Feyenoord vrijwel zeker van de volgende ronde.

Scenario 2: Feyenoord speelt gelijk

Pakt Feyenoord een punt in Frankrijk, dan is de situatie simpel. Een zege op de laatste speeldag tegen Wisla Krakow is dan, hoe dan ook, genoeg. Zelfs een gelijkspel tegen de Polen kan voldoende zijn, maar dat is alleen het geval als FC Basel en Wisla Krakow vanavond eveneens de punten delen.

Scenario 3: Feyenoord verliest van Nancy

Mocht Feyenoord onverhoopt verliezen van Nancy, dan is er nog geen man overboord. Nancy is dan zeker van de tweede plaats in de groep, maar Feyenoord kan zich alsnog als derde kwalificeren voor de volgende ronde. Als FC Basel vanavond níet weet te winnen van Krakow, is zelfs een 1-0 in De Kuip tegen de Polen voor Feyenoord genoeg. Wint Basel vanavond wél, dan wordt het doelsaldo belangrijk.

Groep F

Scenario 1: Ajax wint van Espanyol

In dit geval is de klus voor Ajax geklaard. Sterker nog, een overwinning zorgt er voor dat Ajax met stip stijgt naar de eerste plaats in de groep. Dat is belangrijk, omdat de poulewinnaar in de volgende ronde een relatief zwakkere ploeg tegenover zich krijgt. Met een overwinning op Espanyol, kortom, zou Ajax uitstekende zaken doen.

{image[247946][left-half][]}Scenario 2: Ajax speelt gelijk

Ook een gelijkspel kan voor Ajax voldoende zijn om een plaats in de volgende ronde veilig te stellen, maar hierbij is het wel afhankelijk van de wedstrijd in Oostenrijk tussen Austria Wien en Sparta Praag. Wint Austria Wien níet, dan heeft Ajax aan een punt tegen Espanyol genoeg. Winnen de Oostenrijkers wel, dan blijft de poule tot de laatste speeldag spannend.

Scenario 3: Ajax verliest van Espanyol

Verliest Ajax, dan kan de situatie ineens een stuk lastiger worden. In principe hoeft er nog niets aan de hand te zijn, maar de ploeg is dan wel enigszins afhankelijk van de wedstrijd in Wenen. Wint Sparta Praag, dan komen de Tsjechen op gelijke hoogte met Ajax. De Tsjechen hebben echter één duel meer gespeeld en hebben bovendien een veel slechter doelsaldo. Een punt in de laatste wedstrijd tegen Zulte-Waregem zou voor Ajax dan in ieder geval genoeg zijn. Ook als Austria en Sparta vanavond gelijkspelen, heeft Ajax sowieso voldoende aan een gelijkspel in België. Wint Austria Wien vanavond, dan is dat niet het geval. Ajax heeft dan een zege op Zulte-Waregem nodig om door te bekeren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen