Rellen tussen supporters Nancy en Feyenoord

Ger
30 november 2006, 18:44

Voorafgaande aan het UEFA Cup-duel tussen Feyenoord en Nancy zijn er rellen uitgebroken in het centrum van de Franse stad. Een groep Rotterdammers, voor een deel dronken, misdroeg zich en richtte vernielingen aan in ondermeer in een tram. Het tramverkeer in Nancy lag sinds 15.00 uur stil.

De politie, die verscheidene arrestaties verrichte en traangas gebruikte om aanhangers van de Rotterdamse club te weren uit de stad, sprak van een 'geladen sfeer'. Eerder deze week liet de havenclub al weten dat de meegereisde fans zich moesten gedragen, aangezien de club in het verleden meermaals negatief hierover in het nieuws is geweest en hierdoor eventuele sancties kan verwachten.

Rond het stadion Marcel-Picot wemelde het donderdagavond van de ME'ers, die probeerden de ronddwalende supportersgroepen bijeen en onder controle te houden. Feyenoord kreeg 1200 officiële kaarten toegewezen voor de wedstrijd. Vele honderden aanhangers zijn op de bonnefooi naar Nancy gegaan en proberen ter plekke een toegangsbewijs te bemachtigen. De politie vreest dat ze daardoor verspreid raken over alle tribunes.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen