Verliezend Ajax krijgt hulp uit Oostenrijk

30 november 2006, 22:35

Het goede nieuws is: Ajax staat met anderhalf been in de derde ronde van de UEFA Cup. Het slechte nieuws is echter: als de ploeg niet beter gaan voetballen, wordt die derde ronde ook het eindstation. De manier waarop de Amsterdammers donderdag in eigen stadion verloren van Espanyol (0-2) was immers zeer zorgelijk. Ajax had echter geluk dat Sparta Praag wist te winnen in Wenen (0-1). Hierdoor kan Ajax alleen theoretisch nog naast een ticket voor de volgende ronde grijpen.

Het gebeurt Ajax niet vaak, dat het een tegenstander uit een groot Europees voetballand treft waartegen het in het verleden nog geen officiële wedstrijd gespeeld heeft. Vanavond in de Amsterdam ArenA was dat echter het geval. Afgezien van één wedstrijdje in 1973 om de Trofeo Ramon Carranza, dat Ajax met 0-1 won, speelden de Amsterdammers nog nooit tegen de tweede club uit Barcelona. Toch was Espanyol niet voor alle Ajacieden een onbeschreven blad. Sterker nog, middenvelder Roger speelde jarenlang voor Los Pericos, waardoor hij zijn teamgenoten alles kon vertellen over de ploeg van trainer Ernesto Valverde.

Het duel tegen Espanyol had voor Ajax echter ook een ander doel. De Amsterdammers draaien de laatste weken zeer stroef. De ploeg creëert amper kansen, scoort niet en wint dus ook niet. De wedstrijd tegen de Spanjaarden leek voor Ajax een ideale gelegenheid om weer wat zelfvertrouwen terug te winnen, maar de ploeg slaagde daar niet in. De equipe van Henk ten Cate kwam voor rust niet verder dan twee ongevaarlijke vrije trappen van Wesley Sneijder.

Deze wissels hadden niet het gewenste resultaat. Espanyol greep direct na rust het initiatief en was dicht bij een tweede doelpunt. Ajax had echter geluk dat een knap schot van Ferrán Corominas net naast de paal verdween, waardoor de thuisploeg hoop mocht blijven koesteren op een gelijkspel. Deze hoop bleek echter ijdel. Espanyol had de situatie volledig onder controle en een kwartier voor tijd maakte Corominas aan alle Amsterdamse hoop een eind door de 0-2 binnen te tikken. Hiermee verzekerde Espanyol zich van haar derde zege op rij en de groepswinst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen