Huntelaar: "Het is gewoon slecht, wat we doen"

1 december 2006, 12:00

Drie weken geleden was Ajax nog de trotse koploper van de Eredivisie. De ploeg draaide lekker, de punten stroomden binnen. Natuurlijk was er die uitglijder tegen Kopenhagen geweest, maar afgezien daarvan verliep het seizoen prima. Plotseling, zonder aanwijsbare oorzaak, is ineens de klad er in gekomen. Met name aanvallend hapert de Amsterdamse machine. FCUpdate.nl sprak met de verpersoonlijking van de Amsterdamse vormcrisis, Klaas Jan Huntelaar.

De balans van Ajax de afgelopen weken is ronduit dramatisch. Van de laatste vijf wedstrijden verloor de ploeg er drie, de overige twee duels eindigden in een gelijkspel. Nog zorgwekkender is dat Ajax in deze vijf duels slechts één keer wist te scoren, en dat was uit een directe vrije trap van Wesley Sneijder. Voor het laatste 'velddoelpunt' moeten we alweer terug naar 9 november, toen ADO Den Haag in de ArenA met 2-0 verslagen werd.

Wat de Amsterdamse vormcrisis des te opvallender maakt, in het feit dat er eigenlijk geen aanwijsbare oorzaak is. De ploeg heeft niet ineens te kampen gekregen met blessures of iets dergelijks, feitelijk is er amper iets veranderd is ten opzichte van een paar weken geleden. Wat is dan de oorzaak van de opmerkelijke dip waarin Ajax verkeert?

Het ligt, aangezien het tot de wedstrijd tegen PSV goed ging, voor de hand om te concluderen dat er na de nederlaag in de topper tegen de Eindhovenaren iets 'geknakt' is in de ploeg. "Zelf had ik niet het gevoel dat die nederlaag tegen PSV zo'n enorme tik was, maar feit is dat we het daarna niet meer hebben opgepikt. Sinds die wedstrijd is het bergaf gegaan. Op zich is het dan ook logisch om te concluderen dat die wedstrijd iets met het team gedaan heeft. Maar goed, zelf zie ik die wedstrijd niet als de oorzaak van deze slechte serie, hoor."

Door: Roland Mather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen