Mulder schiet RKC langs Sparta: 2-1

Ger
1 december 2006, 22:05

Het ontslag van Adrie Koster heeft toch voor een schokeffect bij RKC Waalwijk gezorgd. De Brabantse ploeg, met Adrie Bogers (Jong RKC) als interim-trainer op de bank, behaalde vrijdagavond thuis tegen een beter Sparta de zege. In de slotfase zorgde Dustley Mulder voor grote opluchting in Waalwijk: 2-1.

RKC ontsloeg Koster en zijn assistent Ton Verkerk maandag, twee dagen na de nederlaag bij Willem II (1-3). Het bestuur had er geen vertrouwen meer in dat Koster (tweede seizoen in Waalwijk) de spelers nog kon prikkelen.

Voor Adrie Bogers telde echter alleen de wedstrijd tegen Sparta, een lastige klus. De Rotterdammers wonnen vorige week van Ajax (3-0), de derde zege op rij, en hebben daardoor de brede middenmoot in het vizier.

Zonder de geschorste Tim Bakens en Virgilio Teixeira begon RKC vol strijdlust aan de wedstrijd tegen de Kasteelclub. Ivan Vicelich was dicht bij een voorsprong, maar hij schoot op de lat. De treffer kwam er toch halverwege. De Sparta-defensie verkeek zich op een ingooi van de thuisploeg, waardoor Pius Ikedia al vallend raak kon koppen: 1-0.

Na de rust had Sparta het initiatief, maar bleef de thuisploeg met veel inzet overeind. RKC mazzelde toen invaller Jason Oost op de lat schoot, maar sloeg via Dustley Mulder alsnog toe: 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen